Fogas filé roston sütve, korianderes-vajas zöldségekkel,chili szalmával

Hozzávalók 4 főre:
– 80 dkg fogas filé
– 3 db kisebb cukkini
– 2 db közepes sárgarépa
– 4 szál szárzeller
– 1 dl olaj
– 7 dkg vaj
– 1 csokor koriander zöld
– só
– durva borskeverék
– 1 dkg chili szalma (fűszerboltban beszerezhető)

Elkészítés: A filét 4 egyforma szeletre vágjuk, sózzuk, bőrét nem vesszük le. A zellert ferdén felvágjuk, a répát, cukkinit, konyhai hámozóval felszeleteljük. Egy kevés olajon a filéket bőrével lefelé a forró serpenyőben pirosra sütjük, forgatjuk és a másik oldalát is megsütjük. A maradék olajat, a vajjal felhevítjük, beletesszük a répát, átforgatjuk, majd a cukkinit és a zellert. Sózzuk, borsozzuk, ropogósra pároljuk. Ha kész, a koriander zöldet is beleforgatjuk. Tálaláskor a zöldségek tetejére tesszük a halat, és megszórjuk a chili szalmával.

Család-barát műsoroldal >>>

Olvasson tovább