Petőfi Dj - IamYank

Csütörtökön iamyank mutatkozik be a Petőfi Dj-ben!

Tíz év dobos, zenekaros múlt után 2011-ben indította el szóló projectjét, amire a kezdetektől fogva a műfaji határok tágítása, átlépése volt a jellemző. Az imPro School Zenei Producer képzésének elvégzését (majd vezető oktatói pozíció betöltését), DJ szettek (főleg budapesti klubok, Volt, Balaton Sound, Sziget), remixek (Anima Sound System, Péterfy Bori & The Love Band), single megjelenések (ausztrál Adapted Records, CHI) követték.

2013 őszén jelent meg a bemutatkozó EP-je “Cold Summer” címmel. Elismerően írt róla a hazai zenei sajtó. Az EP-t nyitó Hegyi Dórival közös „Aurora” c. dal, az Index.hu „A Szám 2014” című versenyén a döntőig jutott. Második EP-je a “City of Nobody” az Index saját zenei rovatában debütált 2014 tavaszán.

A mostanra kiforrott zenei világa az aktuális trendektől távolabbra invitál. Különböző tempójú, energiájú, ritmusú hangulatokat olvaszt egybe. Saját definíciója szerint: „Háttérzene ahhoz, amikor csak bámulsz a semmibe, elgondolkozol, és reménykedsz hogy senki nem zavar meg.”

2014 nyarán egyszemélyes live act performanszával fellépett többek között a Campus, Volt, Sziget, MO:DEM (HR) fesztiválokon, meghívást kapott Kolozsvárra is. Élőben dob és gitár mellett elektronikai eszközöket, kontrollereket is használ, ezzel gondolva újra az egyszemélyes színpadi előadást.

Mindeközben aktív tagja a budapesti, műfaji kereteket tágító producerekből és vizuális művészekből összeállt ASAN közösségnek (többek közt Cadik, Modul aka Mango, Zomblaze mellett) és a Selected Sounds csapatának.

facebook.com/iamyankmusic
soundcloud.com/iamyank
vimeo.com/115156129

Még több Petőfi Dj>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább