Napközben: nevelőszülők kerestetnek

A Napközben január 30-i adásának tartalmából:

9.00-9.30 AZ UTAK KIRÁLYAI , KÉPZÉS ÉS ÉLETFORMA
Sok a kamion az utakon, nagyon sok fiatal, középkorú családos férfi ül a volán mögött. . Leteszik a jogosítványt – ez bizonyos óraszám – és már mehetnek is nemzetközi fuvarba. Kényszer, bizonytalanság?. Hol a vezetési gyakorlat, a tapasztalat? Számolnak-e balesetveszéllyel?

Hallgassa meg!

9.30-10.00 TÁRSASHÁZI LAKÁS, AMELYET KÉTSZER KELLENE KIFIZETNI
Van egy szegedi társasház, ahol a lakók úgy néz ki, elveszítik lakásaikat. Évekkel ezelőtt megvették és kifizették a lakásokat az építési vállalkozónak. A vállalkozó az építkezést banki hitelből oldotta meg. A jelzálog az épülő ház volt. Normális esetben az építtető , visszafizeti a banknak a felvett hitelt, abban az ütemben, ahogy el tudja adni a lakásokat. Itt nem ez történt és a bank most a lakókon követeli a pénzt.

Hallgassa meg!

10.15-10.30. NEVELŐSZÜLŐK KERESTETNEK

Családokat, házaspárokat keres Budapesten és 40 km-es körzetében nevelőszülői feladatokra a több mint 20 éve fennálló Gyermekmentő Szolgáltat. Feltételek, ki alkalmas hivatásos gyermeknevelésre? Hivatás vagy foglalkozás? Eloszlatjuk azt a tévhitet, hogy a nevelőszülők csak a megélhetésüket szeretnék így biztosítani? Hogyan tudják tartani a kapcsolatot a vér szerinti szülőkkel, ha ez lehetséges?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – január 30., péntek, 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább