Pápai Erika a hétfői Család-barátban

A hétfőt a mindig gyönyörű, és elbűvölő Pápai Erika Jászai Mari-díjas színművész aranyozta be Balázs, és persze elsősorban a nézők számára. A színművész kirobbanó formában van, fontosnak tartja, hogy ne csak a lelkét, de a testét is karban tartsa. Így ebben a harmóniában teljes az élete, így tudja összehangolni, persze nem mindig egyszerűen – a családi és a szakmai életét. A szinkron mellett fontos szerepet játszik életében a színház, hiszen a Karinthy Színház Klotild néni előadásában épp úgy lubickol, mint a Pesti Színház két előadásában, a Játszd újra, Sam!-ben, melyben évtizedek óta játszik, és a Sógórnőkben, ahol kiváló kollégákkal dolgozik együtt szintén.

A konyhában ezúttal tovább tanítottuk a kezdő, vagy éppen az elkeseredett háziasszonyokat. Kis Zoltán és tanítványa ezúttal a jó fasírt és vagdalt készítés titkaiba vezette be a nézőket. A séf, a tipikus hibák között a nem megfelelő hőmérsékletű zsiradékot, és a fűszerezést említette. A finom főételhez természetesen köret is dukál, így a megfelelő burgonyapüré elkészítési tippeket is elleshették a nézők.
A kézműves sarkunkban már a farsangra készülődtünk, Wurm-Lakatos Emese az óvodásokkal maszkokat készített. Erikát elbűvölték a bájos gyerekek. A maszkokról pedig elsőre az Óz, a csodák csodája jutott eszébe, amelyben együtt játszott Kútvölgyi Erzsébettel, aki a gonosz boszorka szerepében, egy érdekes maszkot viselt.
Mai fő egészségügyi témánk az alacsony vérnyomás volt. Hiszen míg az orvosok gyakran hívják fel a figyelmet a magas vérnyomás okozta veszélyekre, addig az alacsony vérnyomásról kevesebb szó esik. Pedig ez is okozhat bizony súlyos problémákat. Pápai Erika örült annak, hogy Dr. Dohán Orsolya megerősítette abban, hogy bizony, akinek alacsony a vérnyomása, annak másképp kell a só bevitelre figyelnie. A színművész elárulta, hogy világ életében alacsony vérnyomása volt, és hisz abban, hogy a szervezete jelez, így tudja, hogy mikor mennyi sóra van szüksége. Ő maga eléggé sósan étkezik, mégis egészséges. A doktornő azt is elárulta, az alacsony vérnyomással külön nem kell orvoshoz fordulni, csak akkor, ha komoly panaszokat okoz, de alapvetően ezzel az állapottal együtt lehet élni, hiszen az esetek nagyon ritka hányadában okoz komoly egészségügyi problémát. Az azonban fontos, hogy igyunk elég folyadékot, hiszen az emeli a vérnyomást.

Természetesen hétfő lévén Hidasi László adott tanácsokat, Nyugdíj-kisokos rovatunkban. Ezúttal a visszafizetési, megtérítése kötelezettségről tudhattak meg többet a nézőink.
Dr. Rusz Edit szexuálpszichológussal a „terápiás” nők kapcsán beszélgettünk, avagy, miért van szüksége pótanyára a férfiaknak? A szakértő szerint fontos, hogy a nők ne direkt módon próbálják a férfiakat irányítani, és bizony hagyni kell felnőni őket, hagyni kell, hogy férfiak tudjanak maradni. Persze az erős nőnek sincs könnyű dolga, hiszen azokat az okokat is vizsgálni kell, vajon a nő, miért lett olyan erős, és anyáskodó.

Gutai Katalinnal annak kapcsán beszélgettek műsorvezetőink, vajon milyen nyomokat hagy egy gyermekben, ha csak azért születik meg, mert ezzel szeretnénk a szülők a párkapcsolatukat megmenteni. A gyermek klinikai szakpszichológus szerint a legfontosabb, hogy a gyermek születése előtt kerüljenek napvilágra az esetleges gondok, és folyamatosan kommunikáljanak egymással a felek. Mert bizony a ki nem beszélt konfliktusok, problémák örökre bélyeget nyomnak a család békéjére. A legfontosabb, hogy beszéljünk a problémákról.

Ha hétfő, akkor közlekedik a család rovat. Ezúttal Gyulainé dr. Tóth Zsuzsával a visszatekert km órákról beszélgettünk. A Magyar autóklub ügyvédje szerint fontos, hogy a vásárlás előtt legyünk körültekintőek, hiszen utána sokkal nehezebb jogi úton rendezni ezeket a problémákat.

Végül, de nem utolsó sorban Germann Annamária kineziológussal az érintés gyógyító erejéről esett szó. Erika már ismeri a kineziológiát, fontosnak tartja, hogy odafigyeljünk a belső hangjainkra. Annamária a színművészen mutatta be, hogyan is zajlik egy-egy ilyen kezelés. És persze az is fontos, hogy a mindennapokban is fejezzük ki egy-egy öleléssel, egy-egy érintéssel azoknak a szeretetünket, akik fontosak számunkra.

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább