Nyers zserbó

Hozzávalók:

4 darab almalap (almából készült aszalvány)
25 dkg dió beáztatva
1 kanál méz,
1 kanál nyers sárgabarack lekvár (beáztatott aszalt sárgabarack leturmixolva)
½ citrom leve,
1 kiskanál vanília por,
reszelt citromhéj (vagy citromolaj)

4 dkg kakaóvaj
2 dkg kakaópor
1 kanál méz vagy agavé szirup

A diót lecsepegtetjük és aprítógépben finomra daráljuk. Hozzákeverjük a mézet, citromlét, vaníliát és a citrom reszelt héját. A végén hozzákeverjük a sárgabarack lekvárt. A masszát 3 részre osztjuk, és megkenjük vele egyenként az almalapokat, szépen egymás tetején.
A kakaóvajat gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a kakaóport és az édesítőszert. Jól kikeverjük, majd a zserbó tetejére öntjük, egyenletesen szétkenjük. Gyorsan hűtőszekrénybe tesszük, hogy a csoki réteg megdermedjen.
Legalább 1 órát hagyjuk pihenni, hogy az almalapok felpuhuljanak.

Olvasson tovább