Kölesgombócok (pikáns) mézes paradicsommártásban

Hozzávalók:
125g köles
125g rizs (kerek szemű)
2 tojás
2 l paradicsomlé
méz/ chilis méz ízlés szerint
só, fűszerek (bors, majoranna, fűszer paprika, fokhagyma, gyömbér, stb…) vagy egy egész csomag fasírt fűszerkeverék
olaj, liszt a rántáshoz

A kölest és a rizst kétszeres mennyiségű vízben előfőzzük a fűszerekkel.
Hagyjuk teljesen kihűlni a majdnem száraz masszát és hozzákeverjük a tojásokat. Ha szükséges még fűszerezzük, majd gombócokat formázunk belőle.
A forrásban lévő paradicsomba óvatosan beletesszük a gombócokat, kb. fél óra alatt megfő.
A végén gyenge rántással besűrítjük és hozzákeverjük a mézet (kb.200g)
Felnőttek, illetve aki pikánsabban szereti chilis mézet vagy a méz mellé chili szószt csorgathat bele, nagyon jól illik hozzá az erős íz 
Kínálhatunk mellé vajon párolt burgonyát, vagy sült batátát.

Olvasson tovább