Erdő kincse-Mező menza program

A Napközben pénteki témái:

– Erdő-menza program 

Hallgassa meg!

Hazánkban rengeteg vadon élő növény, és kerti gyomként számon tartott növény van, amelyek ehetők. Ezeket azonban szinte senki nem fogyasztja, az ismeretek hiányából adódóan – ami miatt jelentős erőforrásokat és nemzetgazdasági értéket pazarolunk el! Most indul az Erdő kincse-Mező menza program.

– Antibiotikum rezisztencia

Hallgassa meg!

Az indokolatlan, helytelen és túlzott antibiotikum használat miatt az elmúlt években az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok jelentek meg. Ez az egyik legnagyobb közegészségügyi kockázat a világon és ezen belül Európában is, amely ráadásul nem csak a beteg emberek gyógyítását, hanem az állategészségügyet is érinti.

– Kárt okoz-e a mikrohullámú sütő?

Hallgassa meg!

Az ellenzők szerint a mikrohullámok visszafordíthatatlan károsodásokat okoznak az ételeinkben és tönkreteszik, elpusztítják a bennük található tápanyagokat. De valóban így van e ez?

– Elmondjam-e a főnökömnek, hogy kilépek?

Hallgassa meg!

Adjuk be a felmondásunkat akkor, mikor behívnak minket interjúra? Tudassuk akkor a döntésünket, mikor már minket választott a jövőbeni munkaadónk? Vagy várjunk egészen addig, míg alá nem írtuk az új szerződésünket? Munkahely váltás konfliktusok nélkül.

Napközben – Kossuth – március 2., hétfő, 9:00

Szerkesztő: Zsoldos László

Vissza a Napközben oldalára>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább