Turistabuszok a belvárosban

A Napközben március 9-i adásának tartalmából:

– Az Országos Egészségfejlesztési Intézet tízezer fő megkérdezésével készít először hazánkban egészségkommunikációs felmérést, hogy az egyes társadalmi csoportokat, közösségeket milyen kommunikációs csatornákon lehet a leghatékonyabban és leghatásosabban megszólítani. Az Intézet szerint Magyarország gazdasági fejlettségéhez képest el van maradva az egészségtudatosság terén. Honnan tájékozódnak az emberek, újságból, elektronikus médiából vagy a helyi sajtóból, és mennyire más mindez egy nagyvárosban és a kisebb települések esetében?

Hallgassa meg!

– Úgy tűnik, végre megoldódik Belváros-Lipótvárosban a számos lakossági tiltakozást kiváltó, parkoló turistabuszok helyzete. Az V. kerületi önkormányzat most, a turistaszezon indulásakor kezdi kialakítani az id. Antall József rakparton a városnéző- és turistabuszok megfelelő parkolására használható helyeket. Mi lehet a végső megoldás a helyzet javítására, és külföldön hogyan oldják meg ezt?

Hallgassa meg!

– A Városliget felújításának terve után hasonlón a Normafa is megújul. Az évek során elhasználódtak az utak, a játszóterek és a pihenőhelyek, így a 12. kerületi önkormányzat úgy döntött, ráfér az átépítés a fővárosiak körében rendkívül népszerű kirándulóhelyre. Milyen szempontoknak kell megfelelnie egy nagyvárost kiszolgáló zöld területnek?

Hallgassa meg!

– Közeledik az Országos középiskolai illemtani csapatverseny döntője, pár nappal a második forduló után. A diákok már javában készülnek a megmérettetésre. De mégis mennyire ismerik az illemet a mai fiatalok, mennyire befolyásolja ezt az internet világa, és mennyire nehéz feladat a verseny megvalósítása a szakemberek részéről?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – március 9., hétfő, 9:00

Szerkesztő: Felszeghy Csaba
Műsorvezető: Banner Géza

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább