Időjárás-jelentések: Akkor. Amikor

A vasárnaptól napi aktuális csatornaként működő M1 legfontosabb feladata a nézők lehető leggyorsabb és legpontosabb kiszolgálása lesz. A híradások és a tudósítások mellett ez természetesen vonatkozik az időjárásra is, amelyre különösen nagy figyelmet szentelnek majd a csatorna szerkesztői.

Az egyik legfontosabb változás, hogy az időjárás-jelentések döntő többségét élőben láthatják a nézők, ezáltal a legfrissebb információkkal tudnak majd szolgálni a meteorológusok. Az előre tervezetteken kívül bármilyen váratlan fejleményről be tudnak majd számolni az erre szakavatott kollégáink, ha szükséges, akár az adás megszakításával is. Ezt a célt szolgálja, hogy a meteorológus egy térben lesz a napi aktuális csatorna házigazdáival, megkönnyítve ezzel a fontos információk bejelentését.

A napi aktuális csatornán az időjárás-jelentések hosszabbak lesznek, az eddigiektől eltérő, új felfogással készülnek majd. A jövőben sokkal interaktívabban, a legmodernebb eszközök segítségével továbbítják az információkat a meteorológusok, akik arra is törekednek, hogy ne csak száraz adatokat, hanem hasznos érdekességeket is elmondjanak.

A napi aktuális csatorna vidéki tudósítói is segítenek majd az időjárással kapcsolatos tájékozódásban: helyszíni jelenlétüknek köszönhetően hitelesen és pontosan fognak tudni beszámolni a hirtelen változásokról.

A megújuló M1-en nem csupán a híradások és a tudósítások kapnak kiemelkedő szerepet, hanem a mindnyájunkat érintő időjárás-jelentések is. A csatorna szerkesztői számos meglepetéssel készülnek ezen a téren is, már csak ezért is lesz érdemes nézni március 15-étől a közmédia napi aktuális csatornáját.

Forrás: MTVA

Olvasson tovább