Wekerle terv: a Kárpát-medencei gazdasági tér szolgálatában

A G7 március 15-i műsorában arról a Kárpát-medencei Gazdasági Fórumról számolunk be, amelyet immár negyedik alkalommal rendezett meg a Fejér megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az idén Székesfehérvárra várták azokat, akik hisznek abban, hogy léteznek gazdasági értékek és érdekközösségek a Kárpát-medencében és a gyorsan változó globális környezetben az összefogás és az együttműködés a megmaradás feltétele.
A Wekerle tervet 2012 nyarán fogadta el a kormány, és az volt a cél, hogy valósuljon meg egy regionális léptékű gazdaságfejlesztési terv, amely a Kárpát- medencei országok vállalkozásainak együttműködését segíti. A tervnek nevet adó, Wekerle Sándor 1848-tól 1921 élt, háromszor töltötte be a miniszterelnöki posztot és számos gazdasági intézkedése a dualista Magyarország modernizációját szolgálta. A műsorban megszólalnak mindazok akik aktívan munkálkodtak azon, hogy a Wekerle terv megvalósulhasson. Így megszólalnak majd a Wekerle terv miniszteri biztosa, Radeczky Jenő, a Fejér megyei Kereskedelmi és Iparkamat elnöke, valamint a környező országok magyarlakta területein élő Magyar Közgazdasági Társaságok és vállalkozói szervezetek vezetői, akiknek munkáját Wekerle Sándor Kárpát- medencei gazdasági díjjal jutalmazták. (lásd a fotón)
A műsorunk végén pedig a díj névadójáról szól, az erre leghivatottabbal, Patai Dénes, Wekerle Sándor dédunokájával beszélgetünk.

Hallgassa meg!

Műsorvezető: Szentgáli Edit
adás: március 15., vasárnap 13:06 Kossuth Rádió

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább