Hogyan működnek a fajmentő programok?

A Közelről pénteki adásának tartalmából:

– Eredményes volt a fajvédelmi program. Nőtt a vadon élő pandák száma Kínában, ami a tudósok szerint nagy siker. Viszont van egy sor állatfaj, amiért egyelőre aggódni kell. Amerikai kondorkeselyű, vombat, jávai orrszarvú, elefántteknős – ezek mind szerepelnek a listán. Hogyan lehet őket megmenteni? Milyen szerepük van ebben az állatkerteknek?
Hogyan működnek a fajmentő programok? Van-e olyan állatfaj, amely esetében szélmalomharcot vívnak a kutatók?

– Mexikóból indult el, hogy világot lásson. Számos európai országban megfordult, Londonban ismerte meg magyar párját. Georgina családjában három nyelven kommunikálnak. Folytatódik a Külföldiek Magyarországon sorozatunk.

– Germanwings-katasztrófa és a fejlemények: több ország légügyi hatósága már mától szigorításokat vezetett be azzal kapcsolatban, hogy mi a teendő, ha valamelyik pilóta repülés elhagyja a pilótafülkét. Az egyik pilótaszervezet szerint pedig nem szerencsés, hogy a francia hatóságok információkat szivárogtatnak ki azelőtt, hogy megtalálták volna a német repülőgép második fekete dobozát.

– Gőzerővel zajlanak az előkészületek: tíz év után újra Verdi-opera, több mint egy évtized után újra Shakespeare-dráma a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

 

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább