Kalács

Hozzávalók:
– 1 kg liszt
– 40 g élesztő
– 0,5 l tej
– 4 db tojás sárgája
– 2 db tojás kenésre
– 10 dkg porcukor
– 10 dkg vaj
– 10-15g só
– 10 dkg mazsola
– reszelt citromhéj
– kevés olaj a deszkára

Elkészítés: Kevés lisztből, porcukorból és langyos tejből az élesztő hozzáadásával kovászt készítünk. Ha a kovász felfutott, hozzákeverjük a többi hozzávalót. A tésztát cipóra formázzuk, és lefedve, liszttel megszórva pihentetjük. Kelesztés után érdemes újra meggyúrni, és keleszteni. A cipóból 2 kisebb cipót formálunk, majd 2-2 rudat. Összefonjuk a tésztát, lekenjük az egész tojással, majd ismét pihentetjük langyos helyen. 190 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább