Lesz-e kőszínházuk a magyarországi nemzetiségeknek?

A szlovák magazin március 30-i adásának témái:

– A Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága rövidtávú terveiről
A Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága a parlament tavaszi ülésszakához igazodva kezdte meg idei munkáját. Elnöke a szlovák szószóló, aki a bizottság eddigi munkájának értékelése mellett felvázolta a soron következő feladatokat is.

– Lesz-e kőszínházuk a magyarországi nemzetiségeknek?
A Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség is eseményekben gazdag év előtt áll. Előzetes információk szerint a hazai nemzetiségi színházi műhelyek végre kapnak egy olyan épületet, ahol létrehozhatják közös befogadó színházukat.Úgy tervezik,hogy a színházat a magyar közönség előtt is megnyitják.

– Az OSZÖ Kulturális és Ifjúsági Bizottságának terveiről
Az Országos Szlovák Önkormányzat új struktúrájában a kulturális és ifjúsági terület közös bizottságban folytatja munkáját. A tervekről és pályázatokról Fuhl Imrét, a bizottság elnökét faggattuk.

– Pilisszántói szlovák törekvések
A Pilisszántói Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat legaktívabb testületeink egyike. A hagyományok ápolásán kívül nagy hangsúlyt fektetnek a helyi diákok szlovák nyelvi képzésére is.Az idei tervekről Papucsek Lajossal, az önkormányzat új elnökével beszélgettünk.

– Nyílt nap a budapesti szlovák iskolában
A budapesti szlovák iskolában március elején nagy érdeklődéssel kísért nyílt napot tartottak. Az igazgatóasszony tájékoztatta a vendégeket arról az örvendetes tényről is, hogy szeptembertől az intézmény óvodájának kapacitása 50 főre nő, így a következő tanévben az eddigiekhez képest 20 kisgyerekkel többet tudnak felvenni.

Domovina – Duna – március 30., hétfő, 6:25
Ismétlés – Duna World – március 30., hétfő, 12:25

szerkesztő: Bencsik János
szerkesztő munkatárs: Klausz Karola
műsorvezető: Bencsik János

Vissza a Domovina műsoroldalára >>

Videó ajánló

Olvasson tovább