Tengerészeti múzeum Makláron

A Közelről hétfői témái:

– Rakétákkal felfegyverzett száguldó vadászgépek szinte összefűzve alig pár méterre egymástól. Katonai szállítókat követő helikopterek. És a nagy formáció: a magyar légierő tizennégy Gripenje a levegőben egy képen. Lélegzetelállító pillanatok, szinte érezni a zajt és a vibrációt a levegőben, no meg a kabinban ülő hajózókat érő túlterhelést. De miként készülnek ezek a felvételek? Hogyan lehet mérnöki pontossággal megtervezni és kiszámítani, hogy mindenki akkor legyen ott, amikor kell? Egy repülőorvos, aki az objektívvel is kiválóan bánik.

– Tengerészeti múzeum Makláron: több mint 3 évtizeden át járta a tengereket. Élményeiből, gyűjtéséből állandó tárlatot hozott létre egy tengerész.
Újra a vízen. Rövid volt az idei téli pihenő a balatoni hajóknak, melyek közül már néhány ki is futott a vízre, a hajózási szezon pedig hagyományosan húsvétkor kezdődik. Az elmúlt hónapokban megújult a negyven éve épített Siófok nevű katamarán, ami Magyarország első teljesen akadálymentesített hajója. De van számtalan más újdonság is a magyar tengeren. Szezonkezdet a tavon.

Hallgassa meg!

– Aknák és robbanószerkezetek felkutatására képeztek ki elefántokat Afrikában. Az ormányosok szaglása még a kutyákét is felülmúlja.

– Foglalkozunk azzal is, hogy a debreceni speciális mentőcsapat vérebekkel kutat eltűnt személyek után.

 

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább