Ínyencség Nagy Feró konyhájából

Recept:
0,5 kg fagyasztott, tisztított, előfőzött rák (zacskós)
10 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
1 nagy kanál méz
2 db chili paprika
1 db erős, hegyes zöldpaprika
3 csokor petrezselyem
pár csipet oregánó
½ kg kenyér
10 dkg ementáli sajt nagyon vékonyra szeletelve
2-3 kanál extra szűz olivaolaj
só, bors

Elkészítés:
A vajban megpároljuk a petrezselyem apróra vágott szárát, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, 2 gerezd átnyomott fokhagymát, az apróra vágott hegyes zöldpaprikát, pici sóval.
Beleöntjük fagyott állapotban a rákot, kicsit megforgatjuk, hozzáadunk 1 nagy kanál mézet, és a karikára vágott chili paprikát, sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 10 perces főzés után, rátesszük az apróra vágott petrezselymet.

A kenyeret felszeleteljük, egy csipet oregánót teszünk rá, arra egy vékony szelet sajtot, és megpirítjuk a sütőben. Vagy ráhalmozzuk vagy mellé tesszük a kész rákot.

Videó ajánló

Olvasson tovább