Napközben: Az illegális gyógyszerek veszélyei

A Napközben április 21-i adásának tartalmából:

1. A mai napig több ezer illegális gyógyszer létezik világszerte, melyeket engedélyek, bevizsgálás és a mellékhatások ismerete nélkül adnak el a mindenre elszánt vevőknek. Ilyen a rákgyógyszerként értékesített, valójában mérgező B17-vitamin, melynek eladásával, a később börtönbe került kereskedők milliókat tettek zsebre. A B17 már a múlté, de jelenleg is bőven akad ártalmas, hamis fogyasztószer, potencianövelő és nyugtató a piacon. Az illegális gyógyszerek veszélyeiről, a kiskapukról és leleplezésekről beszélgettünk.

Hallgassa meg!

2. Agresszív sport az ökölvívás, vagy a karate? Ha igen, mit tanulnak ezekből a gyermekek? Azt, hogy erővel minden elérhető, vagy önfegyelmet, kitartást és sportszerűséget?

Hallgassa meg!

3. Sok-sok panasz érkezik az akciókkal kapcsolatban a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz. A kuponokkal történő vásárlásoknál mindig érdemes odafigyelni arra, hogy valóban kedvezőbb áron lehet-e hozzájutni a kiválasztott termékhez, vagy szolgáltatáshoz.

Hallgassa meg!

4. A falopások visszaszorítását, a nehezen megközelíthető helyszínek biztosítását várják az új kezdeményezéstől, amelynek keretében lovas járőrszolgálatot indított a szigetvári polgárőrség.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – április 21., kedd, 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább