Friss saláta citromos bazsalikomos öntettel
Hozzávalók:
(mindig az idénynek megfelelő salátát válaszd, most tavasz lévén, az alábbi válogatás mellett döntöttem)
Rukkola
Pitypang level
Friss zsenge újhagyma
Római saláta
petrezselyem
gyümölcsfa viraga
mandulapehely
A fenti salátákat kézzel összetépkedem, az újhagymát és a petrezselymet apróra vágom és tálalás előtt az alábbi olajkeverékkel meglocsolom és enyhén megsózom, majd friss citromot nyomok rá és megszórom ehető virágokkal és mandula pehellyel.
Olajkeverék:
20 ml Sárgabarackmag olaj
80 ml Olívaolaj
1 csepp Bazsalikom illóolaj
4 csepp Citrom illóolaj
1 csepp Illatos verbena
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.