Brokkolifasírt

Hozzávalók (4 személyre):
– 1 db közepes brokkoli,
– 2 db tojás,
– 4 ek. zabpehely,
– 2 ek. zsemlemorzsa,
– 1 ek. szezámmag,
– 2 ek. tökmag,
– 2 ek. napraforgómag,
– 1 csokor petrezselyemzöld,
– só és frissen őrölt bors ízlés szerint, szerecsendió,
– a sütéshez 0,5 dl olaj

Elkészítés: A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. A különböző magvakat száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. A brokkolirózsákat robotgépbe helyezzük, és durvára összedaraboljuk. Egy tálban összekeverjük a brokkolit, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, a zabpelyhet és a pirított magvakat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval ízesítjük. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amivel a kívánt (formázható) állagot el nem érjük. Majd kis korongokat készítünk a masszából, kissé lelapítjuk, és kevés olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Salátával kínáljuk, de kínálhatjuk köret mellé feltétként.

Család-barát műsoroldal >>

Olvasson tovább