Megkezdődött a szúnyoggyérítés

A Napközben április 28-i adásának tartalmából:

– Egyre többen keresnek állást az interneten: egy első negyedéves jelentés szerint 2015-ben majdnem másfélszer annyi önéletrajzot töltöttek fel az állásportálra, mint tavaly ilyenkor. A legkeresettebbek az értékesítés területén jártas dolgozók, de jelentősen megnőtt a szakmunkásokat kereső cégek száma is. A legtöbb jelentkezést adminisztrációs és irodai pozíciók kapták. Megkérdezzük, hogyan találnak egymásra munkaadók és munkavállalók.

Hallgassa meg!

– Az isiász az ülő munkát végzők betegsége, hirtelen jön, hirtelen elmegy úgy hat hét után, addig azonban mérhetetlen fájdalmat okoz. De olyan is van, hogy nem megy el, akkor viszont nagyobb a baj, mert valamely más betegségnek a szövődménye. Mit tehetünk az ülőidegzsába ellen?

Hallgassa meg!

– Szolnokon megkezdődött a szúnyoggyérítés. Melyek azok a területek az országban, ahol fokozott védekezésre van szükség, milyennek ígérkezik az idei szúnyogfelhozatal? Megkérdezzük a szakembereket, ugye emberre nem veszélyes szereket használnak, kell-e csapkodnunk magunkat nyáron, és milyen hatása van a szúnyoginváziónak az idegenforgalomra?

Hallgassa meg!

– Az Ökumenikus Segélyszervezet szervezésében megkezdődött az ország legnagyobb ruhagyűjtése. Mit teszünk a jó, szép, de megunt gönceinkkel? Milyen programok léteznek az adományozásnak erre a módjára?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – április 28., kedd, 9:00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább