A fogyatékkal élők is élvezhetik a táncolás örömét

A Napközben április 29-i adásának tartalmából:

Harminc éve indult el hazánkban a hidroterápiás program. A neurofizikai alapú vízi terápiás egyedi módszert főképp idegrendszeri sérült, fejlődésében veszélyeztetett, mozgásszervi elváltozásokat mutató csecsemők kezelésére alkalmazzák. Májustól indul a Gézengúz Alapítvány neuro-hidroterápiás képzése. Kinek javasolják az orvosok a hidroterápiát, és milyen betegségeknél alkalmazható?

Hallgassa meg!

Április 29-e a Táncművészet világnapja. A tánc a zenével kiegészülve nemcsak a mozgás szerelmeseinek fellegvára, hanem fontos közösségi tevékenység is, a fogyatékkal élők, de a magányos idős emberek számára is. Milyen lehetőségeik vannak a mozgásra a fogyatékkal élőknek, vagy a nyugdíjasoknak arra, hogy a mozgás, a tánc és a zene segítségével foglalják el magukat, és hogyan segíthet ez a speciális tevékenység a mozgáskultúra megtartásában?

Hallgassa meg!

Lassan jelentkezni kell a nyári táborokra, számos lehetőség közül választhatnak a szülők. Nyári egyetemet szervez diákoknak a természettudományok iránti kíváncsiság felkeltésére a Budapesti Műszaki Egyetem. Mennyire érdeklik ma a gyerekeket a természettudományok, és hogyan lehet úgy foglalkozni a diákokkal a szabadidőben, hogy közben szórakozzanak és pihenjenek is?

Hallgassa meg!

Nemrég elindította a hazai tavakra telepített viharjelzőrendszerek idei szezonját a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága. A rendszert folyamatosan fejlesztik, már van olyan oszlop, amelyre messzebbről látható LED-fényszórókat szereltek, a törekvés az, hogy lépést tartsanak a technológiai, informatikai fejlődéssel. Milyen új fejlesztések vannak és mennyire ismerik a hétköznapi emberek a viharjelzéseket?

Hallgassa meg!

Szerkesztő: Felszeghy Csaba
Műsorvezető: Banner Géza

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább