Paella a tenger gyümölcseivel

Hozzávalók:
– 1 kg vegyes tenger gyümölcsei mix
– 4 db garnéla, vagy egyéb apróbb rákféle
– ízlés szerint kagyló és egyéb halfélék
– 0,5 dl olívaolaj
– 3 gerezd fokhagyma
– 1-1 db kaliforniai paprika
– 25 dkg paella rizs
– 1 l enyhén sózott halalaplé, vagy zöldségalaplé
– só, bors, sáfrány, vagy sáfrányos szeklice ízlés szerint

Elkészítés: Az olívaolajban megpirítjuk az egész fokhagymát, és a kockázott paprikát,
majd hozzáadjuk a tenger gyümölcsei mixet, a rákot és a kagylót, és ezeket is megpirítjuk.
Hozzáadjuk az alaplé negyedét, és a rizst, ízesítjük sóval, borssal, sáfránnyal, vagy sáfrányos szeklicével. Fedő alatt pároljuk. Ha a rizs felszívta az alaplevet, 3-4 részletben hozzáadjuk a többit alaplevet is. A rákokat a tetején esztétikusan elrendezve, forrón tálaljuk.

Család-barát műsoroldal >>

Olvasson tovább