Dávodi csirke csipedet a’la Mészáros Árpád Zsolt

Hozzávalók:
– 4 db csirke felsőcomb
– 1 db csirkemell
– 2-3 csirkenyak
– 1 maréknyi zúza
– 1 maréknyi máj,
– 1 maréknyi szív
– zsiradék (mangalica szalonna, mangalinca zsír)
– 2 kis doboz tejföl
– 3 db paradicsom
– 3 db paprika
– 1 kisebb zeller
– 2 közepes fej hagyma
– 3-4 gerezd fokhagyma
– dávodi őrölt paprika
– fehérbors
– vegeta

Elkészítés: A megmosott, megsózott húsokat megpirítjuk a zsiradékon, vizet öntünk rá, hozzáadjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot, zellert, fokhagymát, megszórjuk vegetával, borssal, pirospaprikával. Fedő alatt, hosszú lére hagyva, készre főzzük. A csipetkét beletesszük, ha feljött a tetejére, behabarjuk a tejföllel.

Csipetke
Hozzávalók:
– 1 nagy tojás
– 12-15 dkg liszt
– 2 csipet só

Elkészítés: A tojást beleütjük egy kisebb tálba, majd fokozatosan hozzá keverjük a lisztet és két csipet sót. Amikor szépen összeállt a galuskánál kissé keményebb állagú tészta, kinyújtjuk és kézzel csipkedjünk belőle., a már elkészült, de még a tűzhelyen bugyogó ételbe. Várd meg, amíg feljön a tetejére, majd zárd el a gázt, és tálalhatod is.

Család-barát műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább