PIATO TOU VOSKOU

Hozzávalók:
– 40 dkg sertés szűz
– 30 dkg feta sajt
– só – bors – olívaolaj

Öntet:
– 1 közepes fej vöröshagyma
– 30 dkg (4db) paradicsom
– kis csokor petrezselyem
– ½ l tejszín
– ½ evőkanál kukoricakeményítő
– só – fehér bors

Köret:
– 10 dkg pilaf – rizs köret jázminrizsből
– 10 dkg burgonya hab

Elkészítése: A sertés szüzet kb. 10 szeletre vágjuk, fűszerezzük. A feta sajtot 1 cm-es hasábokra vágjuk és a hússzeletekbe tekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük vagy rövid nyársakra fűzzük. Faszénen vagy rostlapon megsütjük.

Az öntethez valókat apróra vágjuk, megpároljuk, felöntjük a tejszínnel és összefőzzük a kukoricakeményítővel is.

A körethez megfőzzük a rizst és megfőzzük a burgonyát is. Utóbbit forró állapotában turmixoljuk és elkeverjük a csipet keményítővel, amitől szép habos lesz.

Család-barát műsoroldal >>>

 

Olvasson tovább