Napközben: életveszélyes homlokzatok

A Napközben május 22-i adásának tartalmából:

Néhány hete egy leomló vakolatdarab ráesett egy fiatal lányra Budapesten, aki komoly sérüléseket szenvedett. Az eset nem egyedi, régi bérházak között sétálva bármikor megtörténhet hasonló. Ki figyeli, hogy hol veszélyes a homlokzat? Kinek kellene karbantartania a házakat? Mi a teendő, ha a lakóknak, tulajdonosoknak nincs pénze felújításra és kié a felelősség egy ilyen baleset esetén?

Hallgassa meg!

Egy válás – még ha a legkorrektebb módon is történik – mindenkit megvisel a családban. Nemcsak a házaspárnak és a gyerekeknek nehéz, de a rokonság is nehezen dolgozza fel a megváltozott körülményeket. A hosszan elhúzódó vitás ügyek, a gyermekelhelyezés és a vagyonosztozkodás perfüggőséget is okozhatnak. Hogyan lehet feldolgozni egy válást és hogyan lehet újra kezdeni az életet?

Hallgassa meg!

Milyen a jó só? Több tucat sót vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Mit tud a tengeri, asztali, vagy éppen himalájai só? Mikor használjunk jódozott sót? Milyen betegségeknél milyen módosított sót kell használni? Mikor mennyi az étkezési szakemberek szerint is a kívánt só mennyiség?

Hallgassa meg!

Kertészeti tanácsok Bozsik gazdától.

Napközben – Kossuth – május 22., péntek, 9:00

Korábbi adások >>>

Szerkesztő: Horváth Ágnes, Gergácz Anikó
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Olvasson tovább