A Hely - Szódaüzem egykor és ma - 2. rész

Hallgassa meg a második részt!

Egy párás oldalú pohárban, a jó hideg buborékos italnál kevés dolog finomabb. Egészségünkre! Egy hete kezdtük a szóda, mint magyar kultuszital, (újabban hungarikum) és a szódások történetét. Deák László és családja üzemében folytatjuk a vizes kalandot, de ígéretünkhöz híven ezúttal nem csak vizet beszélünk, fröccsözünk is régi nagyokkal, írókkal, költőkkel! Tartsanak velünk június 3-án is, 11:07-től a Kossuthon!

Hallgassa meg az első részt!

Az első rész tartalmából:
Szerdán töltünk és iszunk, közben visszaugrunk az időben párszáz évet is.

Budapesten vagyunk, Ferencvárosban, a Márton utcában egy nagyon régi, udvaros házban, ahol Deák Marika és családja sok éve hűséges egy mesterséghez és immár a negyedik generáció készíti a magyar kultusz italt, a szódavizet. Bizony jó régen kezdődött a szódás történet. Van, aki csinálja, van aki issza, és van, aki kutatja a szódavíz, más szóval szikvíz rejtelmeit. Most induló sorozatunkban megmutatjuk Jedlik Ányos első szódás receptjét, végignézzük a múlt ereklyéit és megnézzük a mai töltési trükköket is. Kiderül, hogy kutyaijesztőnek éppen úgy megteszi, mint mosakodási célra, netán folttisztításra. Hangképes spriccelős ipartörténeti kalandtúra.

A Hely: Szódaüzem egykor és ma – 1. rész – Kossuth – május 27., szerda, 11:07

Szerkesztő: Varga Júlia

Korábbi adások >>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A szódásüvegek egykor és ma is fontos szerepet töltenek be
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2015/05/A-szódásüvegek-egykor-és-ma-is-fontos-szerepet-töltenek-be-574x1024.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább