Egy párás oldalú pohárban, a jó hideg buborékos italnál kevés dolog finomabb. Egészségünkre! Egy hete kezdtük a szóda, mint magyar kultuszital, (újabban hungarikum) és a szódások történetét. Deák László és családja üzemében folytatjuk a vizes kalandot, de ígéretünkhöz híven ezúttal nem csak vizet beszélünk, fröccsözünk is régi nagyokkal, írókkal, költőkkel! Tartsanak velünk június 3-án is, 11:07-től a Kossuthon!
Az első rész tartalmából:
Szerdán töltünk és iszunk, közben visszaugrunk az időben párszáz évet is.
Budapesten vagyunk, Ferencvárosban, a Márton utcában egy nagyon régi, udvaros házban, ahol Deák Marika és családja sok éve hűséges egy mesterséghez és immár a negyedik generáció készíti a magyar kultusz italt, a szódavizet. Bizony jó régen kezdődött a szódás történet. Van, aki csinálja, van aki issza, és van, aki kutatja a szódavíz, más szóval szikvíz rejtelmeit. Most induló sorozatunkban megmutatjuk Jedlik Ányos első szódás receptjét, végignézzük a múlt ereklyéit és megnézzük a mai töltési trükköket is. Kiderül, hogy kutyaijesztőnek éppen úgy megteszi, mint mosakodási célra, netán folttisztításra. Hangképes spriccelős ipartörténeti kalandtúra.
A Hely: Szódaüzem egykor és ma – 1. rész – Kossuth – május 27., szerda, 11:07
Szerkesztő: Varga Júlia
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.