Petőfi DJ > Klay

A nemzetközileg is elismert dj és producer a drum and bass vidámabb ‘jumpup’ névre keresztelt stílus jeles képviselője. Csütörtökön éjféltől a Petőfi Dj-ben!

Klay 2009-ben kezdett el foglalkozni a producerkedéssel. 
Szettjeit és produceri munkásságát mindig is az újítások, innovatív megoldások jellemzik. Ez az új hullámú jumpup Drum and Bass alstílusnak köszönhető, amelynek itthoni képviselője. A jumpup alstílust a sötétség helyett, inkább a vidámság és tréfás hangjegyek jellemzik, megtartva a szokásos pörgős és erőt adó tört ütemeket. Klay az elmúlt 2 évben visszatérő név lett Belgiumban, Ausztriában és Angliában és – ennek hatására, illetve korábbi munkásságát tekintve – Ő is kiérdemelte, hogy az itthoni legszínvonalasabb Drum and Bass partykon, a jól ismert Bladerunnaz zászló alatt zenélhessen.

Produceri munkásságára még a legnagyobb motorosok is felkapják a fejüket, mint példáulDJ Hype vagy DJ Hazard, akik ebben a szcénában a legnagyobb véleményalkotóknak számítanak. Sok ismert külföldi előadóval dolgozott, illetve jelenleg is dolgozik. Itt említhetjük akár az Annix (Animated) formációt vagy Jaydan-t (Smokin Riddims), akár Tyke-ot, de a lista további ismert nevekben is bővelkedik. Jelenlegi zenéi a Smokin Riddims és az Animated kiadóknál jelennek meg.

Olvasson tovább