×

Kimaradt jelenetek az Eurovíziós Dalfesztiválról

Eddig azt sem mutattuk meg, hogy sajtófőnökünk a ciprusi énekes ikertestvére lett. Kollégánkat többször is megszólították rajongók, gratuláltak neki a továbbjutáshoz, fényképet és autogrammot kértek tőle. Azt sem láthatták, hogy a bécsi Eurovízión állandóan magyarokba botlottunk. A kint élő és kint dolgozó önkéntesek nagy része ugyanis magyar volt. Erről delegációnk önkéntese, Eszter forgatott, ezt is látható az Eurovíziós Híradó legfrissebb kiadásában.

David Guetta dalának egy rosszabb verziója az Eurovízió győztes dala. Ezt AVICII mondta egy interjúban. Örül, hogy hazája, Svédország győzött, de ez az érzés kicsit nehezebb neki, mivel szerinte David Guetta és az ő közös számát dolgozta át és vitte ki az Eurovízióra Mans Zelmerlöw. Korábban már beszámoltunk róla, hogy rajongók szerint is nagyon emlékeztet Mans Zelmerlöv Heroes című eurovízió-győztes dala David Guetta és AVICII közös számára, a Lovers On The Sun-ra.

Európai turnéra indul Boggie! Már be is jelentette első biztos állomását. Októberben Spanyolországban, Bilbao-ban ad koncertet. Az Eurovíziós Híradó felvétele után Boggie további állomásokat is elárult nekünk, így fellép például Párizsban, Marseille-ben, Lyonban, Bécsben és Münchenben is.

Átadták az Eurovíziós Rádió díjait. Az ESC Radio Awards-on meglepő módon nem díjazták az Eurovízió győztesét, Mans Zelmerlöwöt. A legjobb dal hatalmas fölénnyel az olasz Il Volo Grande Amore című dala lett. A legjobb énekesnőnek járó díjat az orosz Polina Gagarina kapta, a legjobb férfi énekesnek a belga Loic Nottet-et szavazták meg, a legjobb csapat pedig az Il Volo lett, így ők két díjat is bezsebelhettek. Úgy, mint tavaly Kállay-Saunders András. Akkor ő kapta a legjobb dalnak és a legjobb férfi énekesnek járó díjat is.

Egymás után hívják meg Európa nagy tévécsatornái az Eurovízió győztesét. Mans Zelmerlöw szerepelt már például a brit ITV-n, a német RTL-en, a dán TV2-n és a spanyol TVE-ben.

Új dalokat hozott ki több Eurovíziós és DAL-os résztvevő! Többek között Loreen, Nigar Jamal, Lena, Rúzsa Magdi, a Compact Disco és tagja, Lotfi Begi, ByeAlex a Chances-zel, Kállay-Saunders András, Király Viktor, Tolvai Reni, a Passed, a New Level Empire, Leander, Radics Gigi, Hien és Pál Dénes.

Amerikában is felfedezték Verka Serduchkát, aki 2007-ben Ukrajnát képviselte az Eurovízión. A kém című filmen belül (ami number 1 lett Amerikában) Párizsban (valójában Budapesten) adja elő eurovíziós dalát, ami így az egész világon hallható. Ezért is megéri részt venni az Eurovízión. A nálunk forgatott film pedig kötelező darab, Verka Serduchkán kívül szerepel benne 50 Cent, Kamarás Iván, Jude Law, Jason Statham, Melissa McCarthy és Björn Gustafsson is, aki az Eurovízión pontbejelentő volt, és a 12 pontot viccből saját országának, Svédországnak adta. Igen, még egy eurovíziós kötődés, akár Tatár Csilla vagy Novodomszky Éva is szerepelhet egyszer egy világhírű Hollywood-i filmben…

Még több hír az Eurovízióról >>>