Napközben a fagylaltról

A Napközben július 6-i adásának tartalmából:

– Mi a különbség a fagylalt és jégkrém között? Mi a különbség a csokoládés és a csokoládéízű jégrém között, mit jelent az „ízű” szó? Mit takar a „light” megjelölés? Mit kell feltüntetni a csomagoláson?  Ezekről, és a jégkrémekben lévő adalékanyagokról, sűrűségről, levegőről és vízmennyiségről beszélgetünk majd.

Hallgassa meg!

– Strandok, közfürdők medencéinek ellenőrzése – mire kell figyelnie az üzemeltetőnek, mire a vendégeknek? Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a szezon kezdetéig a fürdők közel felét ellenőrizték, a júniusban nyitó medencés fürdők vizsgálata pedig jelenleg is zajlik. Jellemző, hogy a közegészségügyi felügyelők, tisztiorvosok évről-évre ugyanazokkal a visszatérő problémákkal találkoznak. Melyek a visszatérő problémák, mire kell figyelnie a fürdőzőnek?

Hallgassa meg!

– Nem a válás okoz igazi traumát a gyereknek, hanem a közben átélt konfliktusok és játszmák. Ezek a játszmák erőszakkal megfosztják őket attól a velük született illúziótól, hogy a szülei mindketten alapvetően jó emberek, csak van, amikor nem tudnak úgy viselkedni. A hétfői beszélgetés a gyerekekről szól és persze a szülőkről is, akiknek végig kell élniük a válás keserves útjait.

Hallgassa meg!

– Nyaralj otthon! Itt a nyár, sokat beszélünk a táborozásról, a nyaralásról, ám nem mindenki engedheti meg az utazást és a drága táborokat. Otthon is lehet pihentető, élményekben gazdag a szabadság, a szünidő. Tippek, ötletek, hogy kevés pénzből otthoni környezetben sok élménnyel gazdagodjunk.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – Július 6., hétfő, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

 

Olvasson tovább