Erdélyi turnéra viszi a Virtuózokat Molnár Levente

Székelyföldön koncerteznek az MTVA Virtuózok című műsorának résztvevői augusztusban. A „Gyerekek a gyerekekért” című miniturné bevételét Böjte Csaba atya gondozottjainak ajánlják fel a szervezők Molnár Levente operaénekes kezdeményezésére. A nemzetközileg is elismert bariton a turné előtt a londoni Covent Gardenben látta vendégül a Virtuózok egyik különdíjasát, Foki Danit.   

Három állomásból álló, jótékonysági miniturnén mutatkozik be az erdélyi közönségnek az MTVA Virtuózok című műsorának néhány fiatal tehetsége augusztus 4. és 10. között. Boros Misi zongorista, Kiss Zoli hegedűs, Csabay Zsuzsa fuvolista, valamint Kéringer Dávid klarinét- és szaxofonjátékos augusztus 6-án Székelyudvarhelyen, augusztus 7-én Sepsiszentgyörgyön, augusztus 8-án pedig Csíkszeredában lép fel. A fiatalokat a Csíki Kamarazenekar kíséri, a karmester pedig Héja Domonkos lesz. A koncertkörút megálmodója és részben anyagi támogatója Molnár Levente nemzetközileg is elismert, székelyföldi születésű operacsillag. A 32 éves bariton a „Gyerekek a gyerekekért” címet adta a műsornak, hiszen a hangversenyek bevételét a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak, vagyis Böjte Csaba atya gondozottjainak ajánlják fel. A kezdeményezés mellé állt az RMDSZ, de a szervező, az erdélyi Thália Alapítvány örömmel látja a további támogatók csatlakozását. A hangversenyeket augusztus 6-án 19 órától a székelyudvarhelyi Digitál 3 Stúdió mozitermében (jegyek kaphatók a helyi Művelődési Ház jegypénztárában), augusztus 7-én 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében (jegyek válthatók a Városi Kulturális Szervező Irodában), valamint augusztus 8-án 19 órától a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában (jegyek a helyszínen kaphatók) tartják meg.

Molnár Levente egy varázslatos székely faluban, Gyergyóremetén született, majd Csíkszeredában nevelkedett. Az operaénekes ezért tartja fontosnak, hogy segítse a Virtuózokat, és elvigye a szülőföldjére ezeket a példaértékű fiatalokat. A hangversenyek célja az adományozáson túl az is, hogy a Székelyföldön élő, klasszikus zenét tanuló, tehetséges gyerekeknek lehetőséget teremtsenek arra, hogy jelentkezzenek a műsorba. Az MTVA Virtuózok stábja ezért augusztus 5-én előválogatást tart Levente egykori iskolájában, a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceumban. Jelentkezési lapot és további információkat a helyi zeneiskolákban lehet kérni.

Molnár Levente - Fotó: Zsólyomi Norbert Molnár Levente – Fotó: Zsólyomi Norbert

Fiatal kora ellenére Molnár Levente az egyik legfoglalkoztatottabb magyar operaénekes külföldön. A bariton nyáron a belgiumi Gentben, a bajor fővárosban, Münchenben, valamint Londonban énekel, novemberben pedig és azt követően még kétszer várja a New York-i Metropolitan. Molnár Levente nemcsak nyomon kísérte a közmédia klasszikus zenei tehetségkutató versenyét, hanem továbbra is egyengeti a fiatalok pályafutását. Két Virtuóznak különdíjat ajánlott fel, és egyiküket, Foki Dánielt július elején már vendégül látta Londonban. A négynapos kirándulás részeként Dani egyebek mellett beleshetett a kulisszák mögé a világhírű, patinás Covent Gardenben, ahol Molnár Levente a Bohémélet című darabban játszik.

Virtuózok műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább