A véradásról Napközben

A Napközben július 28-i adásának tartalmából:

1. Megdöbbentőek a családtagok közötti erőszakkal kapcsolatos adatok. A rendőrségen bejelentett esetek száma pedig nem mindig tükrözi a valóságot, mert sokan nem kérnek rendőrségi segítséget. A családon belüli erőszakot a gyermekek is megsínylik, sőt ők is gyakran válnak a fizikai bántalmazás áldozataivá. Honnan érkezhet a segítség?

Hallgassa meg!

2. Az ellenőrzött munkáltatók több mint negyedénél talált munkavédelmi szabálytalanságot a munkavédelmi hatóság, amikor július elején a hőségriasztás miatt előírt munkavédelmi kötelezettségek betartását ellenőrizte. Vajon melyek a nyári munkavégzés veszélyei. Mit kell tenniük a munkaadóknak és mit a munkavállalóknak, hogy kevesebb legyen a baj?

Hallgassa meg!

3. Egyelőre van elég vér az egészségügyi központokban. De vajon így lesz ez a továbbiakban is? Megnézzük, milyen módon igyekeznek népszerűsíteni az illetékes szervezetek a nyári véradást.

Hallgassa meg!

4. Vigyázat, romlandó! De mit is jelent az ételek „megromlása”? Hogyan kezeljük kánikulában a hűtést igénylő élelmiszereket, és vajon hogyan tudják frissen tartani azokat szállítás közben?

Hallgassa meg!

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább