Dopping botrány az atlétikában

A Közelről augusztus 4-i adásának tartalmából:

– A Miskolcra kerülő titkos gyűjtemény, a debreceni MODEM-ben látható Antal-Lustig tárlat vagy a Kieselbach galériában található Válságban született gyűjtemény. Csak néhány példa a jelentős hazai magángyűjtemények közül, amelyeket bemutatnak, bemutattak a nagyközönségnek. A gyűjtők közül van olyan, aki szívesen mutatta meg kincseit, de olyan is akit évekig kellett győzködni, hogy tárja a nagyközönség elé felbecsülhetetlen értékű képeit. Ez végül sikerült, de személyét továbbra is titok lengi kerül. Miért válik valaki a gyűjtővé? Befektetés vagy szenvedély?

– Ráckevén hoznák létre hazánk búvárrégészeti központját, amely egyben restaurátor-műhelyként is működne. Az intézmény elsődleges feladata a víz alatti régészettel kapcsolatos speciális szakfeladatok (hídépítés, kikötőépítés, rakpartépítés) ellátása és tudományos projektek segítése lenne. Milyen szerepe van a víz alatti régészetnek? Milyen eszközökkel dolgoznak a búvárrégészek?

– Kiszivárogtatott adatok, dopping botrány az atlétikában. Mekkora problémát okoznak a tiltott szerek és módszerek?

– Cápák veszélyben: sok százezer egyedet mészárolnak le az uszonyuk miatt. A világon egyedülálló program indult a cápák védelmében.

Közelről – Kossuth – augusztus 4., kedd, 15:35

Szerkesztő: Cseszregi Balázs
Műsorvezető: Süveges Gergő

Korábbi adások!>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább