Bourbon vaníliás sajtkrém grillezett őszibarackkal, törökmézzel

Hozzávalók:
– 50 dkg sajtkrém
– 1 rúd bourbon vanília
– só
– 4 db tojás
– 20 dkg cukor
– 1 kg őszibarack
– 5 g vaníliás cukor
– 10 g sütőpor
– 1 dl Whiskey
– 5 g méz
– 1 ek. szódabikarbóna
– 5 dkg vaj

Elkészítés: Törökmézet készítünk. A cukrot a mézzel felolvasztjuk és amikor elolvadt megszórjuk szódabikarbónával és olajozott tepsire öntjük. A tojás sárgákat cukorral krémesre keverjük és hozzáadjuk a sajtkrémet. Keményre vert tojásfehérjével lazítjuk. Forró vajban ismét cukrot karamellizálunk, és a szeletelt hámozott őszibarackot rádobjuk, átmelegítjük és whiskey-vel flambírozzuk. A pohár aljába törünk törökmézet, majd rátesszük a barackot és végül a krémet, és ezt még egyszer megismételjük! Tálaláskor legfelül ismét törökméz kerül!

Család-barát műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább