Az elsősegélynyújtás világnapjáról Napközben

A Napközben szeptember 11-i adásában:

– Elsősegélynyújtás világnapja
Holnap lesz az elsősegélynyújtás világnapja. Az utóbbi időben egyre több információ jelenik meg azzal kapcsolatban, hogy mit tegyünk, ha hirtelen veszélyhelyzetbe kerülünk, vagy egy baleset kellős közepébe csöppenünk bele. Mennyit változott az emberek viszonya a vészhelyzetekhez, még mindig halálra rémülünk-e, ha egy segítségre váró betegbe ütközünk az utcán vagy a villamoson?

Hallgassa meg!

– Szabadegyetemek népszerűsége
Megkezdődött a tanév, de nemcsak az iskolákban. Pár évtizeddel ezelőtt rendkívül népszerűek voltak a szabadegyetemek, fiatalok, idősek látogatták ezeket a rendezvényeket, hogy bővítsék ismereteiket. Ha kisebb hírveréssel is, de ma is számos szabadegyetem működik, sokaknak azonban nincs idejük ezeket igénybe venni. Mit nyújtanak ma a programok, és milyen helyzetben vannak ezek a hasznos tudást kínáló ingyenes intézmények?

Hallgassa meg!

– Veszélyes zöldhulladékok
Elszáradt szobanövény, kerti sövény, levágott fű – nem tűnik veszélyesnek, mégis az. Az erdő szélén gyakoriak az ilyen, illegálisan lerakott zöldhulladék-kupacok, amelyek a száraz részek miatt erdőtűz fészkei, vagy kiváló vaddisznó-élelemraktárak is lehetnek. A Pilisi Parkerdő szakemberei arra figyelmeztetnek, a gyakori aszályos periódusok fokozott kockázatot jelentenek, és az sem mellékes, hogy a zöldhulladék lerakása is szabálytalan, tehát büntetendő. Mi tartozik pontosan a zöldhulladék közé és milyen szabályok vonatkoznak a lerakására, gyűjtésére?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – szeptember 11., péntek, 9:00

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább