A sólet ugyanolyan kultikus étek, mint a lecsó, a pörkölt, vagy a halászlé: ahány ház annyi változata létezik. A különbség csak annyi, hogy ez a régi zsidó étel a születését egy ellentmondásnak köszönheti. A Biblia tiltja, hogy szombaton otthon tüzet gyújtsanak és főzzenek, ugyanakkor a vallási parancs szerint meleg ételt kell enni. Hogy lehet ezt megoldani? A titok felfedésében ezúttal is Vinkó József, a „Szellem a fazékból” házigazdája lesz segítségükre. És annyit segítünk, hogy a megoldás nem az, hogy elmegyünk vendéglőbe. A sólet ürügyén a műsorban megszólal állandó szakácsunk, Rosenstein Tibor, Köves Slomo, rabbi és Zohár Blumberg, a Jeruzsálemi Carmel étterem séfje is.
Szellem a fazékból – Kossuth – szeptember 5., szombat, 9:30
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.