Paprikás kalács - édes- sós

Hozzávalók 2 tekercshez:
– 1kg finomliszt
– ½ csomag élesztő (2,5 dkg)
– 0,5 liter tej
– 2 evőkanál cukor
– csipet só- lisztbe keverve
– 3 evőkanál cukor lisztbe keverve

Elkészítés: Kelt tésztát készítünk 1dl étolajjal. Az élesztőt meleg tejben megfuttatjuk. Kinyújtjuk egy jó ujjnyi vastagságra. Jól bekenjük étolajjal majd őrölt kalocsai fűszerpaprikával megszórjuk (kb 8- 10 dkg). Sózzuk enyhén – vagy cukrozzuk kristálycukorral (attól függ sós vagy édes tésztát készítünk). A sósba tehetünk egy kevés lepirított apróra vágott hagymát is. Feltekerjük és kizsírozott tepsibe tesszük ahol 20- 30 percig pihentetjük (kelesztjük). Majd kívülről tojássárgájával megkenjük. 180°c –os sütőben 35-40 perc alatt szép világos pirosra sütjük.

Család-barát műsoroldal >>>

Olvasson tovább