A statiszták élete Közelről

A Közelről október 9-i adásában:

Elhunyt Nemeskürty István
Életének 91. évében elhunyt Nemeskürty István Széchenyi-díjas és Kossuth-nagydíjas író, irodalom- és filmtörténész, egyetemi tanár. Adásunkban rá emlékezünk.

Milyen a statiszták élete?
A filmek néma szereplői, akik nélkül nem lenne élvezhető maga a film. Ők a statiszták. Van, aki hivatásszerűen választja ezt a szakmát, van, aki hobbinak éli meg, és van, akit a kényszer hajt erre a pályára. Az azonban tény, hogy bármilyen csillogó és vonzó is a filmipar, statisztának lenni korántsem olyan könnyű, mint hinnénk, de tanulható. Milyen a jó statiszta?

Külföldiek Magyarországon
Az L1 Egyesület rezidense, Budapesten láthatóak előadásai. Benjamin Jarett Kaliforniában született. Vajdasági magyar felesége kedvéért évek óta tanul magyarul. Négy éves kislányukat jelenleg Magyarországon nevelik.

Környezetvédelemre nevelés az egri börtönben
Az egri büntetés végrehajtási intézetben komposztálni tanultak a női fogvatartottak. Ugyanakkor a szelektív hulladékkezelés szabályait is elsajátíthatták azon a tanfolyamon , mely most zárult. A kurzus célja a környezetvédelemre nevelés mellett az volt, hogy  a büntetésüket letöltők a szabadulást követően  találjanak maguknak munkát illeszkedjenek vissza a társadalomba.

Közelről – Kossuth – október 9., péntek, 15:35

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább