Napközben: szabad-e a termények összegyűjtése?

A Napközben október 13-i adásának tartalmából:

– Erdő-mező terményeit (csipkebogyó, som, kökény, szelídgesztenye, szarvasgombagomba, stb.) ki gyűjtheti és hol? Sokan nekiindulnak és szedik szatyorszám, de mit szól a föld tulajdonosa? Mi a jogi helyzet, kell-e hozzájárulás, lopásnak minősülhet-e, stb. A nyugati államokban nem fordulhat elő, nálunk gyakorlat, sokan el is adják a más területén gyűjtött terményt – ma még következmények nélkül.

Hallgassa meg!

Elektroszmog: forrásai, hatásai, ellenszere, mérése, új kutatási eredmények: egyes vélemények szerint csk enyhébb tüneteket okozhat, mások viszont állítják, súlyos megbetegedést idézhet elő a minket körülvevő nem-ionikus sugárzás, amely a lakásban, mukahelyen és azon kívül is mindenütt jelen van, forrásai a telekomunikációs eszközök, mikrohullámmal müködő szerkezetek, feszültség alatt lévő kábelek.

Hallgassa meg!

Sportok nevelő hatása a jó szellemiségre, erkölcsi tartásra, munkamorálra, konfliktuskezelésre a hétköznapi életben: a pszichológus szerint nem feltétlenül jó irányba terel, ha az esztelen versengés irányába mozdul el.

Hallgassa meg!

Jelentős. de inkább formális és szerkezeti változások lesznek a számviteli törvényben jövő év elejétől, vállalkozások számára csökkenő adminisztrációs terheket jelent, sok könyvelőnek komoly továbbképzést és körvonalazódik egy új felügyeleti szervezet, amely őket ellenőrzi és minősíti majd.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – október 13., kedd, 9:00

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább