Madártej

Hozzávalók:
– 1 liter 1,5%-os tej
– 5 db tojás
– 1/4 vanília
– édesítőpor ízlés szerint – xilit
– 1 evőkanál liszt

Elkészítés: Egy lábasba kevés vizet öntünk, majd a tejet, és így forraljuk fel a tejet a vaníliarúddal. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleteszünk pár csepp édesítőszert, és a forró tejbe apránként beleszaggatjuk. Pár másodperc után, a főtt habokat szűrővel kiszedjük, és hagyjuk lecsöpögni. Ha az összes fehérjét kiszaggattuk, kivesszük a vaníliarudat, édesítjük, és lassan belecsurgatjuk a tojások sárgáját, amit simára kevertünk a liszttel és egy evőkanál hideg tejjel. Besűrítjük. Hidegen tálaljuk 🙂

Család-barát műsoroldal>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább