Gombás rizottó

Hozzávalók:
– 40 dkg rizottó rizs
– 3 szál póréhagyma
– 50 dkg vegyes erdei gomba (vagy sima csiperke is jó)
– 5 ek. olíva olaj
– 2,5 dl száraz fehérbor
– 1 csokor petrezselyem
– 1,5 l alaplé (lehet csirke vagy zöldség)
– 10-15 dkg parmezán (+ egy kis darab száraz parmezán héj)
– 4 ek. vaj
– só
– bors

Elkészítés: Megtisztítjuk a gombát, felaprítjuk, vajon és olajon megpirítjuk. A két szál póréhagymát apróra vágjuk hozzáadjuk a gombához, ha megpirult kevés fehér borral összekeverjük.

A rizottó: A vajat felmelegítjük az olajjal. A póréhagymát felszeleteljük, megdinszteljük. Ezután ráöntjük a 40 dkg száraz rizst. Addig keverjük, amíg ki nem fehéredik. Hozzáöntjük a 2,5 dl bort. Folyamatos keverés mellett merőkanállal hozzáöntjük a levest alaplét, amíg zselés állagú szószt nem kapunk. Fehérborssal, sóval ízesítjük, petrezselyemmel és a gombával, valamint reszelt parmezánnal összekeverjük.

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább