Fölszállott a páva: Első elődöntő

Ismét néptáncosok és népzenészek lepik el a Közmédia Kunigunda utcai épületét – megkezdődnek a Fölszállott a páva elődöntői. Pörgő szoknyák, lobogó masnik, apró csizmák és rengeteg kacaj – a jó hangulat garantált! Tartsanak velünk november 6-án 20:35-től a Dunán, és szurkoljanak kedvencüknek!

Fölszállott a páva műsoroldal>>>

Ismerjék meg az első elődöntő versenyzőit, extra videóinkkal pedig hangolódjanak a Páva-élményre!

Bognár Odett, Ada, Délvidék
A délvidéki kislány története egy tévében látott tehetségkutató műsorral kezdődött, mikor az előadó által énekelt népdal teljesen elvarázsolta. Hat évvel később a szarvasi területi válogatón tamburajátékával már ő tette ugyanezt a zsűrivel, így be is jutott az elődöntőkbe.

Odett adatlapja>>>
Ide kattintva nézhetik meg az Odettel készített exkluzív interjút>>>

Bartina Néptáncegyüttes Gyermekcsoportja, Szekszárd
A szekszárdi Bartina Néptáncegyüttes Gyermekcsoportjában a barátság és a közösség is a legfontosabb értékek közé tartozik. Szerintük a tánc egyik legfőbb tulajdonsága, hogy összehozza az embereket. Legyenek akár kicsik, akár nagyok…

A Bartina Néptáncegyüttes adatlapja>>>
Ide kattintva nézhetik meg a Bartina Néptáncegyüttessel készült exkluzív videót>>>

Kovács Dániel, Mezővári, Kárpátalja
Harmadik születésnapjára kapott egy hegedűt, négyévesen pedig beiratkozott a Mezővári Művészeti Iskolába. Kovács Dániel Kárpátaljáról érkezett, három testvére van, szülei pedig kántorok. Véleménye szerint magabiztosabb az, akinek van hite, számára ez a zenélésben is segít.

Dániel adatlapja>>>
Ide kattintva nézhetik meg a Kovács Dániellel készített exkluzív videót>>>

Busai Bori, Jászberény és Mahovics Tamás, Békés
Mi vagyunk itt a legkisebbek.” – mondta a 7 esztendős jászberényi Bori és a 6 éves békési Tomi. A budapesti válogatón kalocsai táncukkal transzba ejtették a zsűrit és a nézőket egyaránt. Gyorsan kiderült, hogy Bori tudatossága és Tomi tökéletes kombináció: színpadra születtek

Busai Bori és Mahovics Tamás adatlapja>>>

Sándor Zsigmond, Szekszárd
Felnőtteknek is becsületére váló decsi verbunkkal jutott tovább a szekszárdi szólista, Sándor Zsigmond az élő adásokba. Nem esik nehezére betartani a családi szabályt: otthon mindenki naponta legalább egy órát táncol, legalábbis a gyerekek. Rendben, talán az öt hónapos kistesó még felmentést kap. Egyelőre…

Sándor Zsigmond adatlapja>>>

Rózsabimbó Énekegyüttes, Tatabánya
A Rózsabimbó Énekegyüttes Tatabányáról érkezett a budapesti területi válogatóra, hogy somogyi népdalaikkal elkápráztassák a zsűrit és a nézőket. Nagyon szeretnek énekelni, leginkább vicces dalokat. A válogatón énekelt dalcsokorból kedvencük a Kukorica csutkája volt, mert ahogy a lányok fogalmaztak: „Nekem a sugallata tetszik”.

A Rózsabimbó Énekegyüttes adatlapja>>>

Gödöllő Táncegyüttes Kis Druzsba csoportja, Gödöllő
Püspökhatvani táncokkal jutott tovább a Gödöllő Táncegyüttes Kis Druzsba csoportja az elődöntőkbe. Ahogyan ők fogalmaztak: „ez nagyon hagyományőrző tánc, mert ugye régi.” Az is kiderült, hogy számukra már a könyvtár is réginek számít: sokat foglalkoztatja őket a kérdés, hogy az internet vajon hogyan készíthették el a diákok a beadandókat.

A Gödöllő Táncegyüttes adatlapja>>>
Ide kattintva nézhetik meg a Gödöllő Táncegyüttessel készült exkluzív videót>>>

Aprája Dudazenekar, Göd
Két dudás nem fér meg egy csárdában – három viszont nagyon is egy színpadon. Az Aprája Dudazenekar tagjain első pillantásra látszik: elhivatott gyerekek. A területi válogatón még a stábnak is lelkesen próbálták elmagyarázni hangszerük részeit és működését. Egy dolog azért őket is kihozza a sodrukból: ha skót dudásnak nézik őket…

Az Aprája Dudazenekar adatlapja>>>

Antal János és Sándor Anna, Méra, Erdély
Antal János és Sándor Anna születésük óta ismerik egymást, hiszen szomszédok. Eleinte csak iskolába jártak együtt, majd a táncban is egy pár lettek. Vagy fordítva? Nem tudni, hisz életük a tánc, szüleik is táncosok, egyszerűen ebben nőttek fel.

Antal János és Sándor Anna adatlapja>>>
Ide kattintva nézhetik meg a párossal készült exkluzív videót>>>

Ivánovics Viktor, Újvidék, Délvidék
Az apró versenyző, a szlovákok, szerbek és magyarok lakta Újvidékről érkezett, s két kategóriában is indult, de végül énekes szólistaként jutott be az elődöntőkbe. Kalapot szeret hordani, meg nem is. Nem szereti, mivel nagyon meleg, de ugyanakkor nem süt szemébe a nap. Arról nem is beszélve, hogy nagyon is jól áll neki…

Ivánovics Viktor adatlapja>>>

Angyalföldi Vadvirág Táncegyüttes, Budapest
Az Angyalföldi Vadvirág Táncegyüttes tagjai szerint a néptáncnak számos előnye van. Először is kiváló kardio-edzés, ezen felül sokat segíthet egy fiú tartásán (amit a lányok is észrevesznek), nem is beszélve a magabiztosságról! Az már csak hab a tortán, hogy a barátok miatt is igen érdemes táncolni.

Az Angyalföldi Vadvirág Táncegyüttes adatlapja>>>

Gorzó Boglárka, Kolozsvár
„Kolozsvár Erdély szíve” – innen érkezett Gorzó Boglárka, aki mezőségi népdalokkal jutott tovább az élő adásokba. Nem csupán hangja, de szíve is csodálatos: fiatal kora ellenére küzd szülővárosa magyarságáért, szeretne minél több embert meggyőzni a népdalok segítségével.

Gorzó Boglárka adatlapja>>>
Ide kattintva nézhetik meg a Gorzó Boglárkával készült exkluzív interjút>>>

Olvasson tovább