Rozé libamell birsalmás párolt káposztával és serpenyőben pirított dödöllével (4 személyre)

Rozé libamell
– 0,8 kg libamell
ízlés szerint
– 4 ág friss rozmaring

Serpenyőben a tisztított libamellet beirdalt bőrével lefelé elősütjük, sózzuk, majd megfordítva a húsos részén kérget sütünk. Előmelegített (180 fokos) sütőben 10 percig sütjük.

Dödölle
– 1 kg kockára vágott burgonya
– 0,2 kg finomra vágott vöröshagyma
– 0,25 kg liszt (finomliszt)
– 0,1 kg libazsír
– ízlés szerint só

A burgonyát vízben puhára főzzük, leszűrjük majd összetörjük burgonyatörővel. A vöröshagymát 5 dkg libazsíron megfonnyasztjuk majd a burgonyához keverjük a liszttel együtt végül sózzuk. A maradék libazsírt serpenyőben felhevítjük és a dödölle masszát kanál segítségével szaggatjuk a serpenyőbe majd készre pirítjuk.

Birsalmás párolt káposzta
– 1 kg lilakáposzta
– 5 dkg vöröshagyma
– 5 dkg l
ibazsír
– őrölt kömény
ízlés szerint
– 0,2 kg birsalma
– 0,15 l fehérbor
– 1,5 dl ecet (10%)
– 2 babérlevél
– 0,15 kg kristálycukor

A cukrot karamellizáljuk a libazsíron világos barnára, majd a fél karikára vágott hagymával tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott lilakáposztát és a  tisztított, reszelt birsalmát. A sóval, ecettel köménnyel, babérlevéllel és fehér borral ízlés szerint fűszerezzük a káposztát.

Család-barát műsoroldal>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább