Pincepörkölt - Baranyi módra

Hozzávalók:
– 80 dkg sertéscomb
– 1 kg krumpli
– 1 l bor
– 10 dkg fehérszalonna
– olaj
– só
– bors
– majoranna
– 1 dl víz
– 2 db húsleveskocka marhahúshoz
– 1 fej fokhagyma
– 0,5 kg hagyma
– 3 ek. pirospaprika
– 2 közepes TV paprika
– 3 db közepes paradicsom
– petrezselyemzöld – díszítésként a tetejére
– 0,5 kg céklasaláta – a pörkölt mellé

Elkészítés: A hagymát az  olajon üvegesre pirítjuk. Ha 3/4 részig megüvegesedett, akkor rátesszük a pirospaprikát, a sót és a borsot is. Utána belerakjuk a nyers paradicsomot, paprikát és a húst. Összekeverjük és felengedem 1 dl vízzel. Ha már a hús puhulni kezd, beletesszük a burgonyát, a leveskockákat és a majorannát. Utána felöntjük 2-2,5 dl borral. Ahogy a lé párolog, úgy pótoljuk vörösborral és lassú tűzön készre főzzük.

Család-barát műsoroldal >>>

Olvasson tovább