Pásztortarhonya

Hozzávalók 4 főre:
– Piros arany (csípős, nem csípős is!)
– édesnemes paprikapor
– 1 szál füstölt kolbász
– 20 dkg szalonna
– 1 kg sertés lapocka
– 1 csomag tarhonya
– ½ kg burgonya
– 5 fej vöröshagyma
– fokhagyma
– paradicsom

Elkészítése: A szalonnát kevés zsiradékban kisütöm, majd benne a vöröshagymát megpirítom. A húst hozzáadom, fehéredésig forgatom, majd megszórom pirospaprikával, beleteszem a paradicsomot. Sózom, borsozom, őrölt köménnyel meghintem, majd saját levében a húst takarékon puhára párolom, végül zsírjára sütöm. A párolási idő alatt a füstölt kolbász darabkákat is beleteszem, majd egy kevés vizet teszek hozzá. Ha a folyadék elpárologna, szükség szerint pótolom, de általában elég a hús és a hozzáadott zöldségek leve. Közben egy másik edényben kevés zsiradékon a tarhonyát (gáztűzhelynél lángelosztóval) folytonos keveréssel pirosra pirítom (kb. 10 perc). A mikróban kb. 1 liter vizet forralok.

Amikor a hús zsírjára sült, hozzáadom a pirított tarhonyát, felöntöm a levessel, beleteszem a burgonyát, és takarékon kb. 20 perc alatt készre főzöm (néha finoman alákevergetek, nehogy lekapjon).

Kovászos uborkával vagy káposztasalátával nagyon ízletes egytálétel.

Család-barát műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább