Molleux framboise

Hozzávalók:
– 113 g étcsokoládé
– 100 g vaj
– 113 g tojásfehérje
– 75 g tojássárgája
– 82 g cukor
– 13 g mandulaliszt
– 7 g kakópor
– 150 g málna

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, közben a csokoládét és a vajat megmelegítjük. Ha kész a fehérjénk, folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk a sárgáját, a vajas csokihoz hozzászitáljuk a mandula lisztet és a kakaót. Ha a tojáshab egyneműsödött, a csokis krémet belekeverjük, majd a málnát hozzáadjuk és lágyan egybedolgozzuk. Egy sütésálló formát kivajazunk és megtöltjük, 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.

torta1

Olvasson tovább