Cukor- liszt és tejmentes Adventi sütőtökös gyümölcskenyér

Hozzávalók:
– 25 dkg sült sütőtök
– 2 dkg egész tojás
– 0,8 dl olaj
– 8 dkg zsírtalanított mandulaliszt
– 7 dkg kölesliszt
– 15 dkg édesítőszer
– 10 dkg apróra vágott vegyes aszalt gyümölcs
– 5 dkg durvára vágott mandula (mogyoró, dió…)
– 1 tk. sütőpor
– csipetnyi só
– 1 kk. őrölt fahéj
– 1 doboz kókusztejszín
– olajos magvak, diabetikus csokoládé, aszalt gyümölcsök

Elkészítés: A sütőt felmelegítjük 180 Celsius fokra. A sütőtököt villával összetörjük majd kézi habverő segítségével elkeverjük benne a tojást és az olajat. Hozzávegyítjük az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat. Szilikonos sütőpapírral kibélelt őzgerinc formába simítjuk, majd 20-25 perce alatt készre sütjük. A lehűtött kókusztejszínt habbá verjük, bekenjük vele a kihűlt sütemény tetejét és oldalát, majd csokoládéval olajos magvakkal és aszalt gyümölcsökkel díszítjük.

Család-barát műsoroldal >>>

Olvasson tovább