Bőrös malackaraj sváb káposztával és zsemlegombóccal

Hozzávalók:
– 1 kg bőrös sertéskaraj
– 1 kanál paradicsompüré
– pár csepp balzsamecet
– 1 kanál méz

A páchoz:
– olaj
– só
– bors
– köménymag
– 1 gerezd fokhagyma
– cikkekre vágott vöröshagyma

A zsemlegombóchoz:
– 40 dkg liszt
– 3 zsemle felkockázva
– 2 tojás
– majoránna
– só
– bors
– 1fej vöröshagyma
– szódabikarbóna
– 1 dl tej

Sváb káposztához:
– 70 dkg savanyú káposzta
– 15 dkg bacon kockázva
– 10 dkg füstölt kolbász
– 2 dl fehérbor és víz

A rántáshoz:
– 1 dl olaj
– 10 dkg liszt
– 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése: A bőrös malackarajt előző este bekenjük páccal. Sütőbe téve 190 fokon 20 percig sütjük a bőrös oldalát, majd megfordítjuk és olajat, vizet és cikkekre vágott vöröshagymát teszünk alá, és locsolgatva 1,5 órán át sütjük. A fennmaradt pecsenyelét pici paradicsompürével, balzsamecettel, mézzel összeforraljuk ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zsemléket felkockázzuk és megpirítjuk. A lisztet, a szódabikarbónás tejjel, 2 tojással, sóval, borssal, majoránnával, apróra vágott pirított hagymával összekeverjük lágy tésztává, bele keverjük a pirított zsemlekockát és hűtőszekrényben állni hagyjuk egy órán át. Gombócokat formázunk belőle és lobogó sós vízben kifőzzük, majd tálalásig a főző lében tartjuk. A bacont lepirítjuk, rátesszük a kicsavart savanyú káposztát, felöntjük vízzel (épphogy ellepje) kézzel vágott köménymagot szórunk bele, majd mikor félig megfőtt a káposzta, beledaraboljuk a kolbászt, majd fokhagymás rántást keverünk hozzá.

Család-barát műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább