Gluténmentes narancsos trüffel torta bon-bon meggyel

Piskóta karika:
– 250 g Tojásfehérje
– 125 g Tojássárgája
– 160 g Kristálycukor
– 10 g Kakaópor 22-24% zsírtartalmú
– 120 g Dió
– 130 g Gluténmentes liszt

Elkészítése: A lisztet, a kakaóport és a finomra darált diót szárazon elkeverjük. A tojássárgáját a cukor egy részével habosra keverjük, a cukor másik részével pedig a tojásfehérjéből habot verünk. A tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük a sárgájához, majd a szárazanyagokat szintén óvatosan alákeverjük. A kész masszát kerek tortaformába töltjük és 200 fokon megsütjük.

Narancsos trüffel krém
– 1 db narancs
– 420 g tejszín
– 420 g étcsokoládé
– 100 g alkoholban eltett meggy

Elkészítése: Ezt a krémet a torta elkészítését megelőzően egy vagy két nappal készítjük el. A narancshéját belereszeljük a tejszínbe, felforraljuk, majd fél órára állni hagyjuk. A csokoládét megolvasztjuk, majd ráöntjük a leszűrt még meleg tejszínt. Simára keverjük, és lefóliázva hűtőbe tesszük.

A trüffel krémet óvatosan kihabosítjuk, úgy, hogy a tejszín ne csapódjon, “ikrásodjon” ki.
A piskóta karikát 3 egyenlő részre vízszintesen elvágjuk. A kihabosított trüffelkrémmel megtöltjük úgy, hogy a lecsepegtetett meggyekből a rétegek közé szórunk. Töltés után hűtőbe tesszük, és dermesztjük.

A maradék trüffelkrémből nyomózsák segítségével gömböket formázunk, hűtjük, majd nagyon finomra darált dióba forgatjuk. A torta tetejét ezekkel a gömbökkel díszítjük, és narancsos porcukorral meghintjük.

Család-barát műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább