Töltött csirke, édesburgonyás céklával

Hozzávalók:
A töltött csirkéhez:
1 kg csirkemell, lehet bőrrel együtt is
25 dkg teljes kiőrlésű kenyérféle
2 tojás
5 dkg vöröshagyma apróra vágva
1 csomag petrezselyemzöld finomra vágva
20 dkg gomba tisztítva, apróra vágva
2 tk. só
1/2 tk. bors
2 ek. olaj

A körethez:
30 dkg édesburgonya tisztítva, 1-1,5 centis kockákra vágva
70 dkg cékla tisztítva, 1-1,5 centis kockákra vágva
15 dkg (nagyobb fej) vöröshagyma szeletekre vágva
2 csapott tk. só
5-6 tekerésnyi frissen őrölt bors
1 ek. olaj

Elkészítése:
A hús – A hagymát az olajon megfuttatjuk, megpároljuk a gombát pár perc alatt, sózzuk és borsozzuk. A kenyeret kicsit beáztatjuk, kifacsarjuk, összekeverjük a tojásokkal, a petrezselyemmel és a langyosra hűlt gombával. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tölteléket egy kb. 20×30 cm-es tepsiben elterítjük, ráhelyezzük a húsdarabokat úgy, hogy ne feküdjenek egymásra. Lefedve 1 órát sütjük, majd még kb. 15 percet, hogy szépen megpiruljon.
A köret: Az egészet összekeverjük, olajos kézzel kicsit átsimítjuk, és lefedve 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1,5 óra alatt megpároljuk.

Család-barát műsoroldal >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább