Kakaós palacsinta túrókrémmel, narancs sziruppal, narancs filével

HOZZÁVALÓK 4 személyre:
– 3 db tojás
– 20 dkg liszt
– 2 dl tej
– szódavíz
– kakaópor
– étolaj
– 2 db narancs
– 15 dkg cukor
– 40 dkg túrókrém

ELKÉSZÍTÉS: A szokásos módon palacsinta masszát készítünk, 1/3-át kivesszük, a nagyobb részt pedig kakaó porral újra elkeverjük. Forró serpenyőben a kétféle masszát foltosra mintázva megsütjük. A kisütött palacsintákat tálalásig melegen tartjuk. A 2 db narancsot meghámozzuk, a narancshéjról a fehér részt eltávolítjuk és a narancshéjat hideg vízbe feltesszük főni. Felforralás után a vizet leöntjük róla és újra feltesszük főni, ezt még 2-szer megismételjük. A negyedik főző vízbe cukorral szirupossá főzzük.

A narancs gerezdekből éles késsel filéket vágunk. Az összegyűlt narancslét a szirupba tesszük. A kiterített palacsintákat megkenjük a túrókrémmel és lezser módon háromszögre hajtjuk. Az éttermünkben édes mogyorókrémmel is megkenjük a palacsintát, ettől lesz igazán finom. A narancshéjat finom metéltre (julienne) vágjuk és a narancs filéket ebbe az édes szirupba újra melegítjük. Felforralni nem szabad. Ezzel a narancs filés sziruppal leöntjük a palacsintákat és így tesszük az ünnepi asztalra.

Család-barát műsoroldal >>>

Olvasson tovább