Pulykamell köntösben mince meat-tel töltve édesburgonya habbal

MINCE MEAT

HOZZÁVALÓK:
– 5 dkg Arany mazsola
– 10 dkg mazsola
– 10 dkg aszalt meggy,
– 5 dkg aszalt szilva
– 2 db reszelt savanykás alma
– szegfűszeg
– szegfűbors
– fahéj
– gyömbér
– 2 cl konyak.

1) Hozzávalókat egybe főzzük.
2) Pulykamellet szeletekre vágjuk és serpenyőben elősütjük enyhén sózzuk.

Vajas tésztát gyúrunk:
–  300 g liszt (TAC – Cipó liszt)
– 1 kávéskanál só (finomított, tengeri)
– 25 dkg margarin (sótlan, hideg, de nem fagyos )
– 2db tojás
– szükség esetén sütőpor

Tésztát kinyújtsuk középre helyezzük  a hús szeletet majd rá halmozzuk a mince meat, majd tésztát ráhúzzuk mintha kis köntösökbe helyeznénk, 180ˇC fokon megsütjük.

Család-barát műsoroldal >>>

Olvasson tovább