MINCE MEAT
HOZZÁVALÓK:
– 5 dkg Arany mazsola
– 10 dkg mazsola
– 10 dkg aszalt meggy,
– 5 dkg aszalt szilva
– 2 db reszelt savanykás alma
– szegfűszeg
– szegfűbors
– fahéj
– gyömbér
– 2 cl konyak.
1) Hozzávalókat egybe főzzük.
2) Pulykamellet szeletekre vágjuk és serpenyőben elősütjük enyhén sózzuk.
Vajas tésztát gyúrunk:
– 300 g liszt (TAC – Cipó liszt)
– 1 kávéskanál só (finomított, tengeri)
– 25 dkg margarin (sótlan, hideg, de nem fagyos )
– 2db tojás
– szükség esetén sütőpor
Tésztát kinyújtsuk középre helyezzük a hús szeletet majd rá halmozzuk a mince meat, majd tésztát ráhúzzuk mintha kis köntösökbe helyeznénk, 180ˇC fokon megsütjük.
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.